Voor alle liefhebbers van kruisbogen!

Kruisboogkopen.nu presenteert u de nieuwste en mooiste verzameling aan pistool kruisbogen van heel Nederland. Deze online webshop, die onderdeel is van de Dumpstore in Hengelo, biedt een prachtige set aan wapens voor elke liefhebber’s collectie!

De kruisboog werd als eerst geïntroduceerd in het oude China, waar het gebruikt werd als wapen om de verschillende militaire infanterie-eenheden te ondersteunen. Historisch gezien speelde deze wapens een significante rol in de oorlogvoering van het oude China, de Grieken en Romeinen tot aan het middeleeuwse Europa. Hierbij waren boogschutters een van de meest elite soldaten op het slagveld, doordat zij jarenlange training moesten ondergaan om met pijl en boog te kunnen strijden. Maar toen de uitvinding van de kruisboog erbij kwam, konden normale infanterie-eenheden ook van verre afstanden schieten en het tij keren van de oorlogen.
Bij slagen, die op afstand gevochten moesten worden, was het belangrijk dat deze ballistische wapens ook makkelijk draagbaar en compact moesten zijn om makkelijk vooruit te komen op het slagveld. De oplossing voor dit probleem werd ook wel een van de bekendste varianten van de kruisboog in de geschiedenis: de pistool kruisboog.

Tegenwoordig zijn deze pistool kruisbogen bijna ondenkbaar geworden om te gebruiken voor oorlogvoering. Echter is deze ingenieuze strijdtuig niet verloren gegaan aan de geschiedenis, want ze worden wereldwijd nog steeds gebruikt voor verschillende doeleinden zoals schietsporten en jagen. Of je nou liefhebber bent van deze activiteiten of een verzamelaar bent die ze voor de sier wilt: deze pistool kruisbogen zijn verkrijgbaar op de online webshop van Kruisboogkopen.nu!